Založ si blog

Prečo je súčasná opozícia zlá voľba

Ako už naznačuje nadpis, tento článok má za cieľ čitateľom stručne objasniť, v akom stave sa nachádza súčasná slovenská opozícia. Strany typu Sme rodina, Za ľudí alebo Progresívne Slovensko sa pokúšajú vytvoriť dojem, že môžu byť vhodnou alternatívou súčasnej vládnej koalície. Začneme pekne od konca.

Progresívne Slovensko je vedené Michalom Trubanom, ktorý sa otvorene priznal, že berie drogy. V politike je úplný nováčik a bez dobrého marketingu by o ňom nikto nevedel. Je orientovaný liberálne a preto je možné predpokladať, že mu konzervatívne hodnoty, na ktorých Slovensko stojí, veľa hovoriť nebudú. Okrem toho nie sú známe jeho ostatné hodnoty a postoje, preto je pre potenciálnych voličov ťažko čitateľný. Ťažko povedať aj to, na aké ministerské kreslo by si tento kandidát trúfol, samozrejme okrem toho premiérskeho. Truban neponúka nič, čo by mohlo osloviť širšie masy ľudí.

Prejdime teraz k Andrejovi Kiskovi. Ako bývalý prezident má určité skúsenosti s praktickou politikou. Počas svojej funkcie však bol do veľkej miery závislý od svojich poradcov, čo bolo chvíľami dosť vidno. Okrem toho, že je fanúšik USA a Izraela, čo nie je moc sympatické voličom ĽSNS, a Turecko nazýva ostrovom stability, od ktorého by so malo Slovensko učiť, si viedol celkom dobre. Ešte aby som nezabudol, počas svojho prezidentského mandátu bol právoplatne odsúdený vo veci nejakého pozemku, ktorý musel aj vrátiť pôvodnému majiteľovi. Oproti Trubanovi je to o niečo lepšie, aspoň neberie drogy. Stále však nie je možné hovoriť o nejakej povzbudivej alternatíve.

Posledný kandidát, na ktorého sa dnes pozrieme, je predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. K nemu výhrady moc nemám, až na jednu. V politike nemá čo robiť. Mohol by sa venovať svojej rodine, obchodu, spoločenským akciám, čomukoľvek, len nie politike. Naposledy sa nechal počuť, že chce ministerstvo vnútra. Otázka je, kto by ho viedol. Či on sám, alebo niekto z jeho rodinného hnutia. Bez irónie, je možné konštatovať, že odborníkov na tento rezort nemá žiadnych, žiadne nemá ani skúsenosti. Nemá víziu, predstavu, nevie čo chce robiť, vie len to, že niečo chce robiť. Aký by bol úspech v prípade, že by sa mu ho naozaj podarilo získať, nechám na starostlivé posúdenie čitateľom. Na záver by som rád položil otázku, či je možné, aby títo traja páni vedeli spolupracovať a ponúkať riešenia? Ja myslím, že nie.

Pellegrini a jeho titul najzbytočnejšieho predsedu vlády

04.02.2020

V marci 2018 bol Robert Fico vo funkcii premiéra nahradený Petrom Pellegrinim. Málokto asi očakával, že vláda vedená Pellegrinim vydrží vládnuť do konca funkčného obdobia, ktoré malo skončiť v roku 2020. Protesty, ktoré prinútili Fica odstúpiť ustali, a Béla Bugár vyzeral byť spokojný so svojím rozhodnutím podporiť novú vládu. Pellegrini sa okolo seba snažil [...]

Úbohý Andrej Danko, ktorému zostal už len Robert Fico

29.01.2020

Liberálne média 28.1.2020 zverejnili súkromný telefonát medzi predsedom parlamentu Andrejom Dankom a ženou, ktorá je dnes obžalovaná z vraždy novinára a jeho priateľky. Počas rozhovoru, ktorý bol zverejnený, si s ňou mal Andrej Danko v roku 2013 dohadovať stretnutie. Či k stretnutiu nakoniec došlo, nie je známe. Podstatné je však to, že boli hrubo porušené práva na [...]

Pracujúci človek a sociálna spravodlivosť ohrozená neoliberámi!

27.01.2020

Myšlienky neoliberalizmu vo svojej zjednodušenej forme hovoria o tom, že štát funguje vždy zle, trh alebo súkromný sektor funguje vždy dobre, a vrcholom spoločenského vývoja je neobmedzená sloboda jednotlivca. Zástancovia a propagátori týchto myšlienok na Slovensku sú predsedovia pravicových strán Kiska, Truban a Sulík. Slováci by pri pojme neobmedzená sloboda [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 23670x
Priemerná čítanosť článkov: 4734x

Autor blogu

Kategórie